Home » 360gr View » Even voorstellen: Desirée Houkema @360grView

Even voorstellen: Desirée Houkema @360grView

Archief

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Desirée HoukemaDesirée Houkema: adviseur (h)erkenning van hoogbegaafde kinderen.

Ik vind het geweldig om te zien wanneer de nieuwsgierigheid, de gedrevenheid, de autonomie, het creatieve denken en de kritische houding van (hoog)begaafde kinderen de ruimte krijgt om er te mogen “zijn”. Dát is dan ook waar ik mij graag voor inzet: een bijdrage leveren aan een stimulerende omgeving, waarin zij zichzelf kunnen zijn. Waarin hun talenten tot ontwikkeling komen, ze bewust worden van hun kwaliteiten en leren om kansen in hun omgeving te zien en benutten, of om deze kansen vanuit eigen kracht zelf te creëren. Vooral op jonge leeftijd, speelt de omgeving hierbij een belangrijke rol. De (h)erkenning van de eigenheid en mogelijkheden van een kind is voor mij belangrijk: écht luisteren, zien en begrijpen wat er in hen omgaat, wat en hoe ze denken, voelen en beleven.

Vanuit inzicht in de vele aspecten die bij de ontwikkeling van (hoog)begaafdheid een rol spelen, vind ik het vooral inspirerend om ervoor te zorgen dat kinderen zichzelf bewust worden van hun eigen mogelijkheden. In mijn ervaring en beleving hebben zij zélf het meeste zicht op hun eigen-wijsheid, ookal zijn ze zich daar (nog) niet altijd van bewust. Ik hou me er dan ook vooral mee bezig om dat bewustzijn te helpen creëren en te ondersteunen bij een betere afstemming met de omgeving (dus zonder aan te passen en zonder verlies van eigenheid).

Via mijn website ‘(Hoog)begaafdheid In-Zicht’ stel ik hiervoor gratis een aantal tools ter beschikking die hieraan bij kunnen dragen. Deze tools zijn vooral bedoeld om het gesprek met kinderen aan te gaan om zo – via meer inzicht en wederzijds begrip – een betere samenwerking met bijvoorbeeld ouders en school mogelijk te maken.

Mijn missie is ook om een bijdrage te leveren aan begrip en erkenning van (hoog)begaafde kinderen, zodat zij optimale ontwikkelingskansen krijgen en hun talenten tot recht kunnen komen op een manier die bij hen past. Daarom deel ik graag met anderen die dit doel ook voor ogen hebben. Ook in het kader mijn werkzaamheden bij het Informatiepunt Onderwijs & Talentontwikkeling (SLO) zet ik mij hiervoor in. Ik denk dat er veel bereikt kan worden door krachten te bundelen, waardoor de vele mooie initiatieven die er zijn elkaar kunnen versterken. Ik vind het daarom ook inspirerend om als adviseur bij stichting 360grView betrokken te zijn!

(Hoog)begaafdheid in zicht

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Agenda

28 maart 2015
5e editie van het Festival van Talent, in Eindhoven.
http://www.festivalvantalent.nl

%d bloggers liken dit: