Home » Hoogbegaafdheid » Oproep voor pioniers op het gebied van onderwijs voor hoogbegaafden.

Oproep voor pioniers op het gebied van onderwijs voor hoogbegaafden.

Archief

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

SLOStaatsecretaris Sander Dekker heeft in zijn Kamerbrief van 23 april jl.* benadrukt dat passend onderwijs gaat over een zo passend mogelijk aanbod voor alle leerlingen, niet alleen voor leerlingen met een beperking of een leerprobleem, maar ook voor hoogbegaafde leerlingen. Passend onderwijs stelt de onderwijsbehoefte van de leerling centraal. Die vormt het vertrekpunt voor wat leerlingen nodig hebben op school.

Alle bestaande middelen voor passend onderwijs worden vanaf 1 augustus 2014 stapsgewijs in de nieuwe samenwerkingsverbanden gebundeld. In aanvulling daarop is een extra impuls van 29 miljoen voor passend onderwijs beschikbaar. Dit bedrag wordt vanaf 1 augustus 2015 structureel aan de lumpsum van de samenwerkingsverbanden passend onderwijs in het primair en voortgezet onderwijs toegevoegd. Het is de bedoeling dat de middelen worden ingezet om de brede doelstelling van passend onderwijs vorm te geven: passend onderwijs voor alle leerlingen, niet alleen voor leerlingen met een beperking of leerprobleem maar ook voor hoogbegaafde leerlingen.

Er zijn al veel scholen en besturen die ten aanzien van de vraag rond de manier waarop dit voor (hoog)begaafde leerlingen ingevuld kan worden al veel gerealiseerd hebben. Deze scholen en besturen zijn duidelijk pioniers te noemen op dit gebied.

OPROEP

Informatiepunt Onderwijs & Talentontwikkeling (SLO) roept deze pioniers op om deel te nemen aan expertmeetings. De opbrengsten hiervan worden onder andere gedeeld en uitgediept tijdens de komende conferentie op 11 en 12 november 2014.

Biedt uw bestuur/school passende begeleiding aan (hoog)begaafde leerlingen en lijkt het u interessant om bij te dragen aan de expertmeetings over dit onderwerp? Neem dan contact op en geef hierbij de naam van de school/het bestuur waarbij u betrokken bent door en in welk Regionaal talentnetwerk** uw school/bestuur valt. Geef ook een korte toelichting op hoe u zelf uw rol als voorloperschool/-bestuur ziet. Per mail ontvangt u dan meer informatie over dit traject. De contactpagina vindt u hier.

Meer informatie over de conferentie passend onderwijs en (hoog)begaafdheid 11 november 2014 – herhaling 12 november 2014 vindt u hier Eind september 2014 wordt het gehele programma bekend gemaakt en kunt u zich voor de conferentie gaan registreren.

 

* Kamerbrief passend onderwijs en hoogbegaafdheid 23-4-2014. Download de Kamerbrief hier.

 

** Regionale talentnetwerken

Op initiatief van School aan Zet en het Informatiepunt Onderwijs & Talentontwikkeling (SLO) zijn er in acht regio’s coördinatoren van start gegaan om netwerkvorming rond excellentie & hoogbegaafdheid vorm te geven. Deze talentnetwerken stimuleren de kennisuitwisseling van professionals die door werk, deskundigheid en/of affiniteit bij dit thema betrokken zijn.

Onder welk regionaal talentnetwerk valt uw school/bestuur? Zie hier.

talentnetwerken_regio_indeling

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Agenda

28 maart 2015
5e editie van het Festival van Talent, in Eindhoven.
http://www.festivalvantalent.nl

%d bloggers liken dit: