Even voorstellen: Karin Sperber @ 360grView

Karin SperberKarin Sperber: Adviseur voltijds HB onderwijs voor stichting 360grView

En toen kwam opeens stichting 360grView op mijn pad! Hoe kunnen we krachten bundelen om bij kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong dit eerder te kunnen signaleren. En hoe gaan we deze kennis integreren zodat ook voor deze kinderen de juiste zorg en aanbod is. Ik was onmiddellijk enthousiast.

Al jaren zet ik mij in om in kaart te brengen hoe je het (onderwijs)aanbod meer passend en uitdagend kunt maken en de kwaliteit ervan kunt verhogen. Hoe krijg je de kennis hierover verspreid.

We hebben al veel stappen gezet met betrekking tot passend onderwijs; nu is het de beurt aan de hoogbegaafde kinderen om in de picture te komen.

In die zoektocht kom ik steeds meer bij de bron uit en vraag mij tegelijkertijd af wat de kip en wat het ei is …. Immers, veel ouders herkennen in hun kind dat waar ze zelf als jong kind tegenaan zijn gelopen. En waar ze wellicht nu nog steeds hun vragen bij hebben.

Mijn motto is: geef alle kinderen de kans te zijn zoals ze zijn en laat ze daardoor beter tot hun recht komen.

Ik ben mentor op basisschool Het Talent in Nijmegen, waar we ons onderwijs geven met leerstofaanbod gericht op eenvoudige, gemiddelde en snelle leerlingen. Maar wij hebben ook een afdeling (unit) voor full-time onderwijs aan hoogbegaafde kinderen.

Vijf jaar geleden zijn wij gestart met deze unit, omdat wij ons realiseerden dat de manier waarop wij ons gedifferentieerd onderwijs vormgaven, voor deze groep niet voldoende was. Hun denk- en belevingswereld vereiste een andere benadering.

Maar ook cognitief meerbegaafde kinderen, die op zich prima op hun plek zitten binnen de ‘reguliere’ afdeling, profiteren van de mogelijkheden om in deze unit deeltijdonderwijs te kunnen volgen. En zo wisselen de kinderen hun kennis en competenties uit.

In mijn bedrijf Bijzonder Gaaf! begeleid ik kinderen en hun ouders bij leer- en levensvragen. Tevens adviseer ik schoolteams op het gebied van passend onderwijs voor hoog- en meerbegaafde kinderen.

Ik hoop mij als ambassadeur voor fulltime HB onderwijs in te kunnen zetten voor echt passend onderwijs voor alle kinderen en ben van mening dat de stichting 360grView juist ALLE kinderen goed terecht wil laten komen.

http://bijzondergaaf.nl/

Advertenties
Dit bericht is geplaatst in360gr View, Even voorstellen, Hoogbegaafdheid, Onderwijs en getagd , , , , , op by .

Over Webmaster

*Trajectbegeleiding voor ouders Als je met vraagtekens zit die je kind betreffen is het soms handig als je iemand hebt die een luisterend oor heeft, met je meekijkt, met je meedenkt. Die je ook advies geeft over de stappen welke ondernomen kunnen of moeten worden om je kind goed te (laten) begeleiden. I-CARUS doet dit op het gebied van (een mogelijke) ontwikkelingsvoorsprong of hoogbegaafdheid. Ook voor gedrags- en leerproblemen zoals ADHD, autisme, dyslexie, beelddenken en voor Leonardo onderwijs. Er wordt samen met de ouders geprobeerd een goed beeld te vormen van het probleem, zodat er naar mogelijke oplossingen kan worden toegewerkt. *Coaching ‘Ik leer anders’ - beelddenken Een grote groep ondergewaardeerde leerlingen heeft juist een bijzondere gave: het zijn beelddenkers! Zij denken niet in woorden, maar in beelden. Daarom wordt het lesmateriaal niet begrepen en onthouden. Vaak hebben beelddenkers een leerachterstand of denkt men aan dyslexie. Bijles helpt niet of nauwelijks omdat er dan nog meer schoolwerk op ‘foute’ wijze wordt aangeboden. De training ‘Ik leer anders’ vertaalt de lesstof naar de manier van denken van het kind. Het is ook mogelijk om als school om hulp te vragen voor een kind. Dit met toestemming van de ouders. *Presentaties of studiedag Meer te weten komen over hoogbegaafdheid of beelddenken? Voor (onderwijs) organisaties kan er een presentatie gegeven worden over hoogbegaafdheid of beelddenken. Voor het onderwijs bieden we ook een studiedag beelddenken - ‘Ik leer anders’. Specialties Hoogbegaafdheid, autisme, ADHD, ADD, sensorische integratie, motorische problemen, dyslexie, dyscalculie, beelddenken etc of een combinatie hiervan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s