Home » 360gr View » Even voorstellen: Karin Sperber @ 360grView

Even voorstellen: Karin Sperber @ 360grView

Archief

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Karin SperberKarin Sperber: Adviseur voltijds HB onderwijs voor stichting 360grView

En toen kwam opeens stichting 360grView op mijn pad! Hoe kunnen we krachten bundelen om bij kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong dit eerder te kunnen signaleren. En hoe gaan we deze kennis integreren zodat ook voor deze kinderen de juiste zorg en aanbod is. Ik was onmiddellijk enthousiast.

Al jaren zet ik mij in om in kaart te brengen hoe je het (onderwijs)aanbod meer passend en uitdagend kunt maken en de kwaliteit ervan kunt verhogen. Hoe krijg je de kennis hierover verspreid.

We hebben al veel stappen gezet met betrekking tot passend onderwijs; nu is het de beurt aan de hoogbegaafde kinderen om in de picture te komen.

In die zoektocht kom ik steeds meer bij de bron uit en vraag mij tegelijkertijd af wat de kip en wat het ei is …. Immers, veel ouders herkennen in hun kind dat waar ze zelf als jong kind tegenaan zijn gelopen. En waar ze wellicht nu nog steeds hun vragen bij hebben.

Mijn motto is: geef alle kinderen de kans te zijn zoals ze zijn en laat ze daardoor beter tot hun recht komen.

Ik ben mentor op basisschool Het Talent in Nijmegen, waar we ons onderwijs geven met leerstofaanbod gericht op eenvoudige, gemiddelde en snelle leerlingen. Maar wij hebben ook een afdeling (unit) voor full-time onderwijs aan hoogbegaafde kinderen.

Vijf jaar geleden zijn wij gestart met deze unit, omdat wij ons realiseerden dat de manier waarop wij ons gedifferentieerd onderwijs vormgaven, voor deze groep niet voldoende was. Hun denk- en belevingswereld vereiste een andere benadering.

Maar ook cognitief meerbegaafde kinderen, die op zich prima op hun plek zitten binnen de ‘reguliere’ afdeling, profiteren van de mogelijkheden om in deze unit deeltijdonderwijs te kunnen volgen. En zo wisselen de kinderen hun kennis en competenties uit.

In mijn bedrijf Bijzonder Gaaf! begeleid ik kinderen en hun ouders bij leer- en levensvragen. Tevens adviseer ik schoolteams op het gebied van passend onderwijs voor hoog- en meerbegaafde kinderen.

Ik hoop mij als ambassadeur voor fulltime HB onderwijs in te kunnen zetten voor echt passend onderwijs voor alle kinderen en ben van mening dat de stichting 360grView juist ALLE kinderen goed terecht wil laten komen.

http://bijzondergaaf.nl/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Agenda

28 maart 2015
5e editie van het Festival van Talent, in Eindhoven.
http://www.festivalvantalent.nl

%d bloggers liken dit: