Home » 360gr View » Oproep voor enquête ontwikkelingsvoorsprong.

Oproep voor enquête ontwikkelingsvoorsprong.

Archief

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

PeuterKinderen die vroeg een voorsprong laten zien, zijn niet altijd succesvol op school en in de maatschappij. Als leerlingen in de hogere groepen van de basisschool extra uitdagingen krijgen, weten ze hier vaak niet mee om te gaan. Experts onderzoeken of afstemmen op voorsprong bij peuters en kleuters nodig is. Om hierover goed te kunnen informeren en adviseren, willen wij weten wat u al weet en denkt over ontwikkelingsvoorsprong. Ook hopen wij via onderstaande vragen inzicht te krijgen in een kansrijke aanpak om onze doelen te realiseren. Wij zijn een werkgroep van diverse professionals in onderwijs, jeugdzorg en gezondheidszorg die als vrijwilligers op landelijk niveau samen streven naar tijdige voorlichting en afstemming op ontwikkelingsvoorsprong.

Deze enquête is samengesteld door ‘Hoogbegaafd en nu?’

Graag vragen we om uw medewerking. Vul de enquête in via deze link.

We nodigen ook uitdrukkelijk huisartsen en consultatiebureaumedewerkers uit om deze enquête in te vullen!

Meer over de werkgroep Slimme peuters leest u hier.

Advertenties

2 reacties

  1. W schreef:

    Bij mijn dochter werd door de schoolarts in groep 4 een ontwikkelingsvoorsprong geconstateerd, daar werd door school helemaal niets mee gedaan. Het gevolg was dat ze veel gepest werd (want ze deed anders). Pas in de plusklas van het vwo kwam ze op haar pootjes terecht.

  2. Bertha schreef:

    Bij mijn kleinkinderen heeft mijn dochter -de moeder- hun begaafdheid tijdig gezien en invulling aan gegeven. Was het maar zo, dat elk ouderpaar attent genoeg zijn op de ontwikkelingen van hun kind(eren), dan zouden die in hun groei en schoolgaan heel wat minder “stuipen” vertonen. Help ontwikkelen van school en instanties die zowel ouders als kinderen goed kunnen “opvangen”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Agenda

28 maart 2015
5e editie van het Festival van Talent, in Eindhoven.
http://www.festivalvantalent.nl

%d bloggers liken dit: