Home » 360gr View » Even voorstellen: Marieke van der Zee @ 360grView

Even voorstellen: Marieke van der Zee @ 360grView

Archief

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Marieke van der ZeeDrs. Marieke van der Zee: adviseur opvoeding bij hoogbegaafdheid voor stichting 360grView.

De wisselwerking tussen opvoeders en kinderen heeft me altijd al enorm geboeid. Vaak zag ik ouders hun kinderen straf geven als ze bijvoorbeeld niet luisterden of niet deden wat hun ouders wilden. Het effect was een grote dosis heftige emoties en kinderen waar geen land meer mee te bezeilen was. Zelf was ik ook zo’n driftig en opstandig kind geweest en heb ik mijn ouders menigmaal tot waanzin gedreven. Toch wilde ik dat helemaal niet. Mijn bedoelingen waren goed en ik weet zeker, die van mijn ouders ook. Hoe kan het dat je dan toch zo tegenover elkaar komt te staan?

Toen ik volwassen werd ging ik op zoek naar hoe dit anders zou kunnen.
Ik merkte dat deze “onhandelbare” kinderen opeens heel goed konden luisteren en meewerken als ze op een andere manier werden aangesproken. Met een ondersteunende en op groei gerichte aanpak bleek de sfeer enorm te verbeteren.  Het werd mijn missie om gezinnen te helpen om elkaar beter te begrijpen en weer nader tot elkaar te komen.

Na mijn studie persoonlijkheidspsychologie aan de Rijksuniversiteit Leiden verdiepte ik mij verder  in non-conventionele manieren van opvoeden door het volgen van studies als de “Parent Effectiveness Training” en “Teaching Parenting the Positive Discipline Way”.  De afgelopen 12 jaar heb ik als gecertificeerd oudertrainer met succes honderden ouders geholpen om de sfeer in huis te verbeteren.

Toen mijn eigen kinderen hoogbegaafd bleken te zijn heb ik de ECHA-opleiding (European Council for High Ability) tot ‘specialist hoogbegaafdheid’ aan de Radboud Universiteit Nijmegen gevolgd. Ik heb me verdiept  in de specifieke sociaal- emotionele behoeften van hoogbegaafde kinderen en wat je als ouder kunt doen om deze kinderen goed te begeleiden.

Ik heb een programma ontwikkeld  voor ouders van hoogbegaafde kinderen en de effectiviteit van de methode onderzocht. De resultaten waren zeer bemoedigend.  De laatste paar jaar heb ik met veel voldoening voornamelijk ouders en leerkrachten van hoogbegaafde kinderen begeleid bij het zorgen voor de juiste voedingsbodem. Voor ieder is die weer anders en dat blijft me boeien.  Ik hoop nog veel ouders en leerkrachten te kunnen helpen bij hun zoektocht.

Wat me in 360grView zo aanspreekt is de bevlogenheid om de kennis en ervaring om hoogbegaafde kinderen tot bloei te laten komen, toegankelijk te maken voor iedereen. 360grView staat voor krachten bundelen, samen bouwen aan een prettigere wereld voor hoogbegaafden. Daar werk ik graag aan mee.

http://www.buromare.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Agenda

28 maart 2015
5e editie van het Festival van Talent, in Eindhoven.
http://www.festivalvantalent.nl

%d bloggers liken dit: