Even voorstellen: Fanny Cattenstart @ 360grView

Fanny CattenstartFanny Cattenstart: adviseur signalering peuters bij Stichting 360grView

Mijn naam is Fanny Cattenstart.

Nadat begaafdheid in mijn leven kwam, heb ik direct gezocht naar een manier om hiermee aan de slag te gaan. Dat werd de studie “Talent Begeleider / Hoogbegaafdenbegeleider” bij Novilo. Binnen deze studie zijn alle aspecten van begeleiding aan bod gekomen. Coaching en begeleiding van kind, ouder, leerkracht en pedagogisch medewerker. Advies over en begeleiding bij beleid, signalering, plusklassen, peutergroepen en opvoeding.

Ik ben ervaringsdeskundige als het gaat om sociale twijfels en een slecht ontwikkeld zelfbeeld. Ik wil mijn dochter en andere kinderen wel het gevoel voor eigenwaarde meegeven. Ik wil hen de kans geven zichzelf te begrijpen en te ontwikkelen. Ik hen laten zijn wie ze zijn maar hen ook leren omgaan met de wereld om zich heen.

Ik wil zorgen dat er meer begrip ontstaat in de omgeving. Ik wil ouders helpen hun kind te begeleiden en begrijpen. Ik wil het taboe doorbreken. Ik wil kinderen tot hun recht laten komen en vooral zorgen dat ze lekker in hun vel zitten. Hopelijk kan ik het leven voor veel kinderen en ouders een stukje makkelijker maken.

Binnen de opleiding bij Novilo heb ik mij gericht op het signaleren van jonge kinderen. De methode Pientere Peuters is het resultaat van mijn overtuiging dat voorkomen beter is dan genezen. Mijn wens is dat deze kinderen de kans krijgen een schoolloopbaan af te ronden zonder als probleemgeval gezien te worden. Preventie is dus mijn speerpunt en dat betekent vroegtijdig signaleren en tijdig het juiste aanbod en de juiste benadering bieden.

360grView heeft sterke ambities met betrekking tot signalering van peuters en kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong. Zowel politiek als bij organisaties proberen zij bewustwording te bewerkstelligen. Het platform dat zij voor ogen hebben, het delen met als doel versterken, draag ik een warm hart toe. 360grview sluit naadloos aan bij mijn ambitie. Ik ben dus zeer vereerd dat zij mij als adviseur hebben gevraagd!

http://Gripoptalent.nl

Advertenties
Dit bericht is geplaatst in360gr View, Even voorstellen en getagd , , , , op by .

Over Webmaster

*Trajectbegeleiding voor ouders Als je met vraagtekens zit die je kind betreffen is het soms handig als je iemand hebt die een luisterend oor heeft, met je meekijkt, met je meedenkt. Die je ook advies geeft over de stappen welke ondernomen kunnen of moeten worden om je kind goed te (laten) begeleiden. I-CARUS doet dit op het gebied van (een mogelijke) ontwikkelingsvoorsprong of hoogbegaafdheid. Ook voor gedrags- en leerproblemen zoals ADHD, autisme, dyslexie, beelddenken en voor Leonardo onderwijs. Er wordt samen met de ouders geprobeerd een goed beeld te vormen van het probleem, zodat er naar mogelijke oplossingen kan worden toegewerkt. *Coaching ‘Ik leer anders’ - beelddenken Een grote groep ondergewaardeerde leerlingen heeft juist een bijzondere gave: het zijn beelddenkers! Zij denken niet in woorden, maar in beelden. Daarom wordt het lesmateriaal niet begrepen en onthouden. Vaak hebben beelddenkers een leerachterstand of denkt men aan dyslexie. Bijles helpt niet of nauwelijks omdat er dan nog meer schoolwerk op ‘foute’ wijze wordt aangeboden. De training ‘Ik leer anders’ vertaalt de lesstof naar de manier van denken van het kind. Het is ook mogelijk om als school om hulp te vragen voor een kind. Dit met toestemming van de ouders. *Presentaties of studiedag Meer te weten komen over hoogbegaafdheid of beelddenken? Voor (onderwijs) organisaties kan er een presentatie gegeven worden over hoogbegaafdheid of beelddenken. Voor het onderwijs bieden we ook een studiedag beelddenken - ‘Ik leer anders’. Specialties Hoogbegaafdheid, autisme, ADHD, ADD, sensorische integratie, motorische problemen, dyslexie, dyscalculie, beelddenken etc of een combinatie hiervan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s