Home » 360gr View » Methode Pientere Peuters

Methode Pientere Peuters

Archief

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Nieuw voor pedagogisch medewerkers, leerkrachten en andere professionals is de methode Pientere peuters, ontwikkeld door Fanny Cattenstart – adviseur van onze stichting 360grView.  Methode Pientere Peuters: signaleringsmethode voor kinderopvangorganisaties en bij voorschoolse educatie ten behoeve van het vaststellen van een ontwikkelingsvoorsprong.

Donderdag 19 september was de lancering: Fanny Cattenstart overhandigde het eerste exemplaar van Pientere Peuters aan De Kleine Wereld.

Over peuters met een ontwikkelingsvoorsprong

Pientere peuters

De methode Pientere Peuters gaat over het zien van talent, het stimuleren van natuurlijke, snelle sprongen en het geven van begripvolle aandacht. Het gaat ook over ouders voorbereiden op het pad dat ze gaanbewandelen met hun kind. Zonder begrip en specifieke aandacht voelen deze kinderen zich verloren en kunnen zij zich niet goed ontwikkelen.

Voor pedagogisch medewerkers, leerkrachten en andere professionals
De methode is bedoeld voor professionals. Ze is zo opgezet dat deze kinderen gezien worden voordat zij zich (bewust) aanpassen. De wereld is voor hen soms heel eenzaam, saai of frustrerend. Aanpassen of ongewenst gedrag is voor deze kinderen vaak de enige optie om zich te handhaven. De ontwikkeling van het kind wordt geremd en de situatie kan zelfs erg veel schade aanrichten.
De methode geeft basisinformatie, praktische tools en handvatten voor de omgang met kinderen en ouders. Vanuit het motto ‘Wat werkt, werkt!’ is er heel duidelijk voor gekozen een laagdrempelig, praktisch hulpmiddel te ontwikkelen waarmee ook het contact met kind en ouder vanuit de professional gestimuleerd wordt.

Alle kinderen doen mee
Door niet te kijken vanuit achterstanden, gedragsmoeilijkheden of ontwikkelingsproblematiek maar vanuit kansen en talenten, heeft de methode een positief effect op de omgang met kinderen in een groep. Alle kinderen houden van nature van leren en krijgen door de methode een rijker aanbod, meer aandacht om zich te mogen/kunnen ontwikkelen in hun eigen tempo en meer begrip van en contact met volwassenen om hen heen.

Pientere Peuters is ontwikkeld door Grip op Talent en is een uitgave van 248media uitgeverij

Pientere peuters materialen

Verkrijgbaar in de webshop van www.248media.nl of te bestellen via www.gripoptalent.nl.

Presentatie signaleringsmethode Pientere peuters bijwonen?

Er wordt uitleg gegeven over het doel, de tools en de benodigde informatie.

28 januari om 10.00 uur OBS Bijlmerhorst, Amsterdam Zuidoost

Schrijf in, stel een vraag via mail of bel 06-24627585

Adres OBS Bijlmerhorst: EGoli 12 Amsterdam Zuidoost.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Agenda

28 maart 2015
5e editie van het Festival van Talent, in Eindhoven.
http://www.festivalvantalent.nl

%d bloggers liken dit: